Povesti pentru suflet

M-am gandit sa mai postez o poveste din ciclul "Povesti terapeutice pentru suflet", sper sa intelegeti esenta acesteia si sa va placa...

Calul cu doua capete


Traiau odata intr-o tara pe de-a intregul verde, inconjurata de camp
ii si pajisti minunate, doi cai cu tinuta mandra si demna. Aceste doua animale, un mascul si o femela, erau permanent impreuna. Dimineata foarte devreme ii puteai vedea sarind si fugind pe campiile verzi. Le placea sa fie impreuna si prietenia care ii lega era foarte mare. Nu se desparteau niciodata: se jucau impreuna, mancau impreuna si dormeau unul langa altul.

Pentru nimic in lume ei nu ar fi acceptat sa se separe. Intr-o noapte, cand dormeau unul lipiti unul de altul, ei au facut legamantul de a nu se desparti indiferent ce s-ar fi intamplat. O zana le auzi legamantul si ii intreba:

-Ce va doriti?

- Sa fim intotdeauna impreuna, raspunsera ei fara ezitare.

Si de indata dorinta lor se si realiza. Zana ii transformase intr-un singur cal, nici mascul, nici femela, dar cu doua capete minunate. Caii accceptasera cu mare bucurie transformarea. De acum inainte, ei nu mai aveau motiv sa se ingrijoreze in legatura cu ceea ce ar gandi sau ar spune celalalt, pentru ca nu se desparteau niciodata.

Totusi, intr-o buna zi, se intampla ceva rau. Unul din capete a inceput sa se simta rau si sa aiba stari de indispozitie ciudate care se amplificau pe zi ce trecea. Atunci, capul celalalt a inceput sa se ingrijoreze: ce avea sa i se intample si lui? Ce riscuri erau sa aiba si el aceeasi boala?

Cele doua capete incepusera sa discute si dupa ce au stat bine pe ganduri, i-au cerut zanei sa-i transforme din nou si sa devina ce au fost mai inainte.

Si dorinta lor a fost din nou indeplinita.

Cele doua animale si-au recapatat rapid sanatatea si veselia dar intelesesera ca autonomia lor era fundamentala si ca puteau la fel de bine sa se odihneasca sau sa colinde pajistile singuri sau impreuna, continuand sa tina unul la altul.

Doresti sa fii intotdeauna impreuna cu cel care iti este drag ?

Doresti sa nu te separi de partenerul/a tau/ta, chiar faceti un legamant sa nu va despartiti nicioadata? Vrei sa afli in totalitate ce gandeste, ce face celalalt?

Invata din experienta celor doi cai ca odata ce doua persoane isi pierd individualitatea si se unesc intr-un singur trup, unul dintre ei se poate imbolnavi iar celalalt va fi ingrijorat de ce i se poate intampla si lui.

Descopera-ti capacitatea de a tine foarte mult la celalalt, de a-l iubi si in acelasi timp lasa-ti propria persoana sa se dezvolte autonom.


Reacții: 

4 Response to "Povesti pentru suflet"

 1. Balaurita says:
  22 aprilie 2010, 15:31

  foarte frumoasa povestea si plina de invatatura

 2. Mihaella says:
  22 aprilie 2010, 15:43

  Multumesc Balaurita. Ma bucur ca ti-a placut!

 3. Iulia Julia says:
  22 aprilie 2010, 23:24

  Din prea multa iubire spun multi, dorim sa stim tot ce se intampla cu partenera noastra sau partenerul nostru, pretindem atatea drepturi si de multe ori il/o sufocam, fara sa-i acordam minimul de libertate pentru dezvoltarea lui armonioasa. Aceasta poveste ne invata asadar cum sa fim in relatie cu ceilalti fara sa-i facem sa depinda intru totul de noi si cum trebuie sa crestem pentru a capata intelepciune in iubire!

 4. Mihaella says:
  23 aprilie 2010, 00:38

  Iulia Julia...ma bucur ca ai inteles la ce se referea povestea...si intr-adevar multi dintre noi pretindem poate prea multe de la parteneri, uitand ca fiecare persoana simte nevoia de independenta.

Trimiteți un comentariu