Dragobetele - Ziua indragostitilor la romani

Fiul Babei Dochia, Dragobetele, simbolizeaza sarbatoarea dragostei in traditiile romanesti. Sarbatorit astazi, 24 februarie, Dragobetele marcheaza inceputul primaverii. Ce trebuie sa faci ca sa ai un an imbelsugat, liniste, noroc in dragoste si prosperitate?

Traditia spune ca daca ploua in aceasta zi va fi o primavara frumoasa, care va sosi devreme. De altfel, se spune ca si pasarile ies astazi din cuiburi si vestesc venirea noului anotimp. De asemenea, daca esti implicat intr-o relatie de dragoste si iti vei saruta partenerul vei ramane cu el tot restul anului. In cazul in care ai norocul sa auzi cantand pupaza, se spune ca vei fi harnic si vei avea succes in tot ceea ce faci. Pentru ca in zilele ce vor urma sa fii sanatos si sa ai spor in casa, de Dragobete trebuie sa sarbatoresti. Astazi nu este bine sa speli, sa-ti faci curatenie in casa si in gradina, nu trebuie sa cosi si nici sa mergi la muncile campului. Pastreaza traditia si alatura-te indragostitilor care sarbatoresc prin dansuri, jocuri, saruturi in jurul focului, logodne simbolice. Profita din plin de sarbatoarea bunei dispozitii si petrece alaturi de fete si baieti daca nu vrei sa ramai singur tot anul. Se pare ca aceia care sunt singuri in aceasta zi vor ramane tot singuri pana la sfarsitul anului.
Fetele nemaritate isi viseaza ursitul
Daca esti o fata neprihanita, pastreaza cu grija apa cu proprietati miraculoase din zapada netopita adunata din diverse colturi ale tarii. Ia un manunchi de busuioc, stropeste-l cu putina apa si pune-l sub perna. Traditia spune ca iti va aparea in vis ursitul.

0 Response to "Dragobetele - Ziua indragostitilor la romani"

Trimiteți un comentariu