Nu regret


"Nu regret nimic din ce-am facut in viata, in schimb regret tot ce n-am facut."
Tudor Musatescu

Nu sunt perfecta si nici nu imi doresc sa fiu, nu am o viata simpla, dar nici extraordinar de complicata, nu pot sa spun ca nu am gresit, dar nu regret nimic din tot ce am facut, bun sau rau, in fiecare moment am incercat sa fac doar ceea ce am simtit.

Poate am tacut de multe ori pentru a nu supara pe cineva, dar nici asta nu am regretat pentru ca la momentul respectiv am considerat ca
asta trebuie sa fac.
Regret doar ceea ce nu am facut...regret ca poate nu mi-am aratat intotdeauna sentimentele, poate de teama de a nu fi dezamagita; regret ca nu am realizat poate ce mi-am propus, dar sunt mandra de tot ceea ce am realizat; regret tot ce as fi putut sa fac si nu am facut, insa nu regret nimic din ceea ce am facut.
As fi poate falsa daca as spune ca regret ce am facut, sunt faptele mele, gandurile mele, actiunile mele, poate uneori mi-a parut rau, dar niciodata nu am regretat.
Viata, sau poate mai mult noi insine, ne pune(m) de multe ori in situatii dificile,dar niciodata nu trebuie sa regreti ceea ce faci sau spui, consider ca in momentul in care regreti ce ai facut la un moment dat, iti renegi sentimentele, pentru ca bune sau rele, cuvintele si faptele pe care le faci, iti apa
rtin, le simti si nu trebuie sa iti fie rusine cu ceea ce simti sau gandesti.
Sentimentele si gandurile tale te fac unic, te fac special. Cum spunea Jonathan Larson:
"Uita regretele, altfel vei pierde toata viata."
Ce rost are sa iti petreci viata regretand? Cine te cunoaste, cine iti e aproape, cine te apreciaza cu adevarat, o va face in continuare, indiferent daca gandurile si sentimentele tale coincid sau nu cu ale lui, indiferent daca la un moment dat ai spus un lucru cu care nu e de acord.
Oamenii nu se apropie, nu se ataseaza unii de altii doar pentru ca au sau nu idei comune; uneori discutiile in contradictoriu intaresc o relati, iti dau ocazia sa cunosti o persoana mai bine, sa ii cunosti gandurile si ideile.
Important e sa fii tu insuti, iar cei care tin la tine cu adevarat, vor stii sa te accepte asa cum esti in realitate, fara sa trebuiasca sa te prefaci a fi altceva decat esti.

4 Response to "Nu regret"

  1. Alexandra says:
    3 mai 2010 la 13:56

    foarte frumos...si eu sunt de acord cu tine...nu trebuie sa regretam nimic, pentru ca fiecare actiune sau vorba este bazata pe starea noastra din acel moment, iar daca am spus sau am facut ceva ce pe cei din jur i-a deranjat, acei care ne iubesc cu adevarat nu ne vor judeca
    atunci cand iti dai seama ca ce ai facut nu e bine, e normal sa iti cer scuze...dar nu are rost sa stai luni de zile si sa regreti acel lucru, pentru ca viata trece pe langa tine!

  2. Mihaella says:
    3 mai 2010 la 14:26

    Exact asta amm vrut si eu sa scot in relief Balaurita...e absolut normal sa iti para rau poate pentru ceva ce ai zis sau ai facut...dar nu are rost sa iti pierzi viata regretand...cine tine cu adevarat la tine, cine te cunoaste e langa tine mereu, te intelege si te sprijina...bineinteles ca nu ma refeream la jigniri, ma refeream la pur si simplu la modul de a gandi in anumite situatii!
    Multumesc pentru vizita!

  3. denisia says:
    5 mai 2010 la 21:35

    Regretele fara a face nimic sa indreptam raul facut nu ajuta.
    Toti avem motive sa regretam ceva, dar trebuie sa invatam ca privind mereu inapoi si tot regretand ne pierdem bucuria si uitam sa traim.

  4. Alexandra says:
    10 mai 2010 la 15:49

    ai un premiu la mine pe blog
    pupicei

Trimiteți un comentariu