Răspuns - Prieteni adevăraţi

Am primit în urmă cu 3 zile un comentariu la una din postările mele, "Aparenţele înşeală", de la CLAUDIA, care spunea aşa : "apropo de aparentele inseala si prietena ta de suflet...vreau sa te felicit pentru ca ai gasit o persoana in care poti sa ai incredere deplina si de care esti sigura ca te apreciaza! Eu 4 ani..in liceu am avut 3 "prietene"...acum dupa c am intrat la facultate am ramas doar cu una...m-am incapatanat sa cred ca si celelalte 2 imi sunt prietene desi faptele lor aratau altceva! Atunci mi-am dat seama ca este aproape imposibil sa gasesti un prieten adevarat!
felicitarile mele pentru prietenia voastra!".
I-am răspuns atunci, dar nu cred că a fost de ajuns, aşa că am să încerc acum să îi dau un răspuns mai pe măsura cuvintelor ei.
Dragă Claudia, aşa cum ţi-am răspuns şi atunci, da, într-adevăr, acum pot să spun cu toată convingerea că am în jurul meu câteva persoane, destul de puţine ca număr, dar incomensurabile ca importanţă, care au încredere în mine şi care mă apreciază, persoane în care pot să mă încred oricând, dar nu întotdeauna a fost aşa.
La fel ca tine, şi sunt convinsă ca majoritatea persoanelor, am crezut şi eu în persoane care nu meritau, le-am oferit toată încrederea şi sprijinul meu, am renunţat la anumite lucruri pentru ele, pentru că îmi erau "prieteni", dar până la urmă cea dezamăgită am fost tot eu.
Din cuvintele tale, cred că ţie încă îţi pare rău după cele 2 "prietene", pe care le-ai avut, sau cel puţin aşa credeai, şi te înţeleg, pentru că e greu să realizezi că persoane în care crezi, te dezamăgesc (într-un fel sau altul), şi după ce nu o să mai doară o să rămână regretul, regretul că ai avut încredere în cine nu trebuia, regretul că poate ai dat mai mult decât trebuia (şi nu mă refer la nimic material, ci la sentimente) şi nu ai primit la fel, dar permite-mi să îţi spun ţie şi tuturor că nu ai de ce să regreţi, nu are pentru ce să îţi pară rău, ceilalţi, cei care te-au dezamăgit trebuie să regrete pentru că au pierdut o persoană care le era alături, o persoană deosebită, pentru că tu şi fiecare din noi suntem deosebiţi, şi să fi convinsă că la un moment dat vor regreta, atunci când vor realiza ce au făcut.
Aşa cum spunea Gabriel Garcia Marquez " Vor exista mereu oameni care te vor răni, trebuie doar să-ti păstrezi încrederea şi să ai mai multă grijă în cine vei avea încredere şi a doua oară!". Aşadar, toţi am trecut prin momente de genul ăsta, dar sunt trecătoare, dureroase la momentul lor, dar trecătoare, nu îţi pierde încrederea, când te aştepţi mai puţin vei realiza că ai lângă tine persoane la care nici nu te gândeai, prieteni pe care trebuie doar să îi observi şi să îi apreciezi, persoane dispuse să îţi fie alături.
Aşa cum şi eu am observat la momentul potrivit acele persoane, am învăţat să le apreciez şi am fost apreciată, persoane care mi-au câştigat încrederea şi la care ţin enorm, prieteni adevăraţi, la fel vei descoperi şi tu acele persoane.
Prietenia adevărată există, trebuie doar să fi foarte atentă în jurul tău şi ai să descoperi că există!
Ai încredere în tine şi în prietenie!

5 Response to "Răspuns - Prieteni adevăraţi"

  1. Cătălina Sfetcu says:
    26 iulie 2010 la 12:25

    Aparentele inseala, clar. Cred totusi ca iti trebuie si un strop de noroc, alaturi de unul de atentie, pentru a-ti da seama de asta inainte sa avanasezi intr-o relatie de prietenie. :) Iete ca ma bagai si eu in discutie :P

  2. Mihaella says:
    26 iulie 2010 la 14:36

    Cătălina...te-ai băgat şi bine ai făcut, mă bucur când aud şi alte păreri, ştii tu...mai compari, mai înveţi de la alţii şi aşa este, ai dreptate, îţi trebuie şi un pic de noroc.

  3. Mihaella says:
    26 iulie 2010 la 14:36

    Am scris-o acum..."când aud"...rectific, când citesc (în acest caz).

  4. Alexandra says:
    27 iulie 2010 la 23:25

    cred ca multi am patit aceste lucruri si dupa cum se spune, in viata trebuie din pacate sa te lovesti de tot felul de lucruri pentru a putea invata din greseli si pentru a ne putea da seama pe viitor de anumite lucruri
    sper sa ai parte in continuare de o prietenie atat de frumoasa si de sincera

  5. Mihaella says:
    27 iulie 2010 la 23:31

    Mulţumesc Balauriţa...şi eu sper acelaşi lucru...

Trimiteți un comentariu